Vores Kroatiske Rødvine

Vores vine er personligt udvalgt fra mindre kroatiske vingårde.
Vine solgt i Danmark er alle importeret gennem Nordsjællands Vinimport.

Matuško DINGAC POTEMJE 2011

Matuško DINGAC POTEMJE 2011
Dingac Potemje er en topkvalitetsvin
”Bekyttet region”, er blev oprettet i 1961
Dingac er en EU-beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB)
MatuŠko-familen har med succes fremstillet vin gennem århundrederne og er derfor sandt engageret i visionen om familie-enologisk stil, og det bedste bevis er en ny kælder bygget på modellen/kopieret fra de franske vinslotte.
Dingac er den mest ædle, den mest berømte og mest værdsatte kroatiske vin, og bestemt den, der eksporteres mest over hele verden. Vinmarkerne har mange soltimer på den sydvendte skråning på Peljesac halvøen. Dette økologiske område producerer fantastiske Dingac rødvine. Over 2.800 timers sol årligt og
havsalt taget med af stærk lokal vind, omfatter denne særlige og højkvalitets Plavac Mali druesort.
Med vinmarker, der ofte skråner omkring 45 grader mod havet, kan hele området kun bearbejdes med hånden.
Ydermere, at indtil 1973 kunne man kun transportere druer med æsel over toppen af Zabrada bjergene.
Det var tydeligvis ikke forfærdeligt optimalt, hvilket førte til opførelsen af Dingač-tunnelen, du ser nedenfor, der tillod direkte adgang fra byen Potomje til druerne,
Tunnelen er 400 meter lang med enkelt vejbane.
MatuŠko Dingac 2011 er et smukt eksempel på Plavac Mali fra Dingacs appellation. Modnet i store ege tønder, mørk rubinrød i farve med lilla nuancer, der er krystalklar, fuld og afrundet smag
Smage noter:
Denne vin er mørk rubinrød farve med lilla nuancer.
Bouqueten er intens med masser af tørret frugt.
Smagen er meget kraftfuld med fyldige frugtnuancer, bløde taniner, krydderier og stor fedme med blide toner fra fadene.
Det er en vidunderlig rødvin at holde i munden og bare nyde.  
Et super godt glas rødvin.

DINGAC RESERVA BARRIQUE 2010

DINGAC RESERVA BARRIQUE 2010
Dingac Reserva  er en topkvalitetsvin
”Bekyttet region”, er blev oprettet i 1961
Dingac er en EU-beskyttet oprindelsesbetegnelse BOB)
MatuŠko-familien er succesfuldt engageret i vinfremstilling gennem århundrederne.
Dingac er ikke en almindelig rødvin, den er blevet et statussymbol for traditionel Kroatisk vinfremstilling. Klima og mikroplacering var kritisk for skabelsen af kvalitet, og druesorten Plavac Mali, som i Dalmatien kaldes ”Jordens blod” på grund af dens modstand mod tørke og rubinrøde farve gav sit bedste udtryk præcist i Dingac appelation. Dingac Reserva fremstillet af winemaker Matusko er et perfekt eksempel på en overlegen Dingac. Plavac Mali druerne kommer fra en begrænset Dingac område med en udvalgt sorteret druehøst, i den økologiske rene zone. Vinen er modnet i Barriere-tønder (oak tønde kapacitet på 225 liter) Dette er typisk Plavac Mali med karakteristisk frugtagtig aroma, der minder om mørke tørrede bær og aldring i egetræs tønder gør at denne vin bliver elegant og blød. Bekræftelse af dets unikke og høje kvalitet, er talrige priser i nationale og internationale vinkonkurrencer.
Dette økologiske område producerer fantastiske Dingac rødvine.
Over 2.800 timers sol årligt. Med vinmarker, der ofte skråner omkring 45 grader mod havet, kan hele området kun arbejdes med hånden.
Indføjet i dette er, at indtil 1973 kunne man kun transportere druer med æsel over toppen af Zabrada bjergene.
Det var tydeligvis ikke specielt optimalt, hvilket førte til opførelsen af Dingač-tunnelen, du ser nedenfor, der tillod direkte adgang fra byen Potomje til druerne, Tunnelen er 400 meter lang med enkelt vejbane.
Smage noter:
Denne vin er mørk rubinrød farve med lilla nuancer.
Bouqueten er intens med masser af tørret frugt.
Smagen er meget kraftfuld med fyldige frugtnuancer, bløde taniner, krydderier og en meget stor fedme med blide toner fra fadene.
Du skal smage denne Rødvin for fuldt ud at forstå det
Et Super Super godt glas rødvin.

Normal kontortid
Mandag - Fredag
8:30 - 18:00
Lørdag - Søndag
10:00 - 14:00
Charlie  (+45) 2216 9515
Mail:  nsvinimport@gmail.com

Milan     (+45) 2869 2886
Mail:  nsvinimport@gmail.com
Kom i kontakt med os
Klostermosevej 123  • DK-3000 Helsingør
          

BABIC  STAFILEO 2015

BABICA Stafileo 2015
Er en kvalitetsvin med kontrolleret oprindelse fra vingård i området Kastela/Trogir.
Den laves udelukkende på druer af sorten Babic.
I visse årgange udgør alkoholindholdet over 15 %, garvesyreindholdet er på 4,5 - 6 gr./l., ekstraktindholdet er omkring 30 gr./l., og indholdet af ugæret sukker er på 4 gr./l eller mere.
Sukkerresterne er med til at give vinen dens særpræg
og genkendelighed.
Vinen har en tæt mørk rubinrød farve og en meget udtalt
og tør bouquet, som bærer præg af sorten Babic’s aroma. Dens smag er en behagelig fyldig tørhed med en lille syre og lille eftersmag af druekerner.
Det ugærede sukker bidrager til smagens harmoni.
Vinen fordrer opbevaring på træfade ved lav kældertemperatur, hvorved den vinder i sin elskværdighed, ædelhed og harmoni.
Det er en stor, hvis den da ikke er den største, vin fra
Dalmacien, hvorfor den med berettigelse er en af vore
mest værdsatte vine ude i verden.
Det stejle terræn, isolationen og beliggenheden gør, at det kun i meget sjældne årgange er nødvendigt at oversprøjte, dvs. beskytte vinmarken mod sygdomme.
Derfor er denne vin fuldstændig naturlig, uden nogen som helst tilsætninger eller konserveringsmidler.
På denne stejle og grusede skrænt kan selv phylloxeraén ikke klare sig og heller ikke på de sandede lumbardiske marker, som ligger nogen aftstand herfra.

Smage noter:
Denne vin har en teglrød farve.
Bouqueten er intens tør duft af druen med en anelse frugt.
Smagen har en behagelig tørhed med en lille syre og blide toner af druekerner. Et super godt glas rødvin.

CRLJENAK  Stafileo 2013

CRLJENAK  Stafileo 2013
Er en Høj kvalitetsvin med geografisk oprindelse fra vingårdområdet Kastela –Trogir.
Den laves udelukkende på druer af sorten Zinfandel.

Vingården Neven Vuina er en af de mest professionelle vinproducenter fra Kaštela nær Split .
Familietraditionelt vinproduktion, udelukkende fra druer dyrket i egne vinmarker på bakken af Kozjak.
Under navnet Štafileo produceres fem vine fra Neven: Babic, Crljenak Premium Plavac, Plavac Quality og Opol (rose).
I visse årgange udgør alkoholindholdet over 15 % -
garvesyreindholdet er på 4,5 - 6 gr./l.,
ekstraktindholdet er omkring 30 gr./l., og indholdet af ugæret sukker er på 4 gr./l eller mere.
Vinen har en tæt mørk rubinrød farve, en meget udtalt
og tør bouquet, som bærer præg af sorten Zinfandel’s aroma.
Smagen er en behagelig fyldig smag, hvor frugten er mørk og dyb, næsten læderagtig, i overensstemmelse med nogle aromafornemmelser, mens tanninerne er små.
En samlerflaske, der kan imponere endnu efter ældning i flasken.
Smage noter:
Denne vin har en meget dyb mørkrød farve.
Bouqueten er intens dyb og tør duft fad og mørke frugter
af druen med en anelse frugt.
Smagen er kraftfuld og tør smag af mørke frugter og egetræsfad, fyldig og en lang eftersmag, som åbner op for en svag sødme i finalen.
Et super godt glas rødvin.

PLAVAC MALI POTEMJE 2013

PLAVAC MALI POTEMJE 2013
Halvøen Peljesac ligger omkring en times kørsel   nordvest for Dubrovnik.
Den oprindelige drue er Plavac Mali, en sort som perfekt har tilpasset sig omgivelserne.
Vinmarkerne: Når man som dansker ser en vinranke for sig, så ser man en plante, der er stammet op ad en pind i jorden.
Det er anderledes i vinmarkerne på Peljesac.
Plavac rankerne kryber hen af jorden. Det skyldes, at solen er så stærk i sommermånederne, at planten simpelthen dør, hvis det hele er udsat for solens varme. I de måneder er jorden knastør og derfor ligger rankerne tæt og lavt, så de holder bedst muligt på fugtigheden. Potomje er en gammel landsby i den centrale del af halvøen, beliggende ved de vestlige kanter af den frugtbare dal, 300 meter over havets overflade. På grund af sin beliggenhed (kølige nætter og hyggelige, varme dage) er Potomje kendt som et center for vinarealerne Plavac, Postup og Dingac vine.
Der en meget flot vingård i landsbyen Matusko Winery.
Matusko, Plavac Mali 2013 12,0%
Plavac Mali er en kvalitetsvin fra vindistriktet Potomje. Den laves udelukkende på druer af sorten Plavac Mali. Sukkerresterne er med til at give vinen dens særpræg og genkendelighed.
Smage noter:
Denne vin har en mørk lilla rød farve med blå refleksioner.
Bouqueten kombineres af typiske støvede aromaer af sorten Plavac Mali druen med noter af rosiner og middelhavsurter.
På ganen har den en behagelig smag af tørre tanniner og en fyldig og solid eftersmag. Et godt glas rødvin.
Hvis vinen skal iltes, og det skal alle unge Rødvine, sker det ved om hældning til kande eller karaffel eller ved at svinge vinen godt rundt i sit glas.

Matuško POSTUP POTEMJE 2010

Matuško POSTUP POTEMJE 2010
Postup Potemje er en topkvalitetsvin fra
vindistriktet Dingac
Vindistriktet blev oprettet i 1967
Den laves udelukkende på druer af sorten Plavac mali. Sukkerresterne er med til at give vinen dens særpræg og genkendelighed.
Vinen har en tæt mørk rubinrød farve, en meget udtalt og overdådig bouquet, som bærer præg af sorten Plavac Mali´s aroma. Dens smag er rund og fyldig. Det ugærede sukker bidrager til smagens harmoni. Vinen fordrer opbevaring på træfade ved lav kældertemperatur, hvorved den vinder i sin elskværdighed, ædelhed og harmoni.
Denne region producerer fantastiske vine. Stor betydning er de 2.800 timers årligt sollys samt lyset, der afspejles fra Adriaterhavet. Historisk set har denne region dyrket druer i århundreder. Med vinmarker, der ofte skråner omkring 45 grader mod havet, kan hele området kun arbejdes med hånden.
Smage noter:
Denne vin er mørk lilla rød farve med blå refleksioner.
Bouqueten kombineres af typiske støvede aromaer af sorten Plavac Mali druen med noter af rosiner og middelhavsurter.
På ganen har den en behagelig tør og en meget fyldig og solid eftersmag. Et rigtig godt glas rødvin.

BARTOLOVIC MERLOT 2015

BARTOLOVIC MERLOT 2015
Bartolovićs vingård bygger på en lang familietradition om vinproduktion. Den ligger i hjertet af den gyldne dal, i den middelalderlige by Požega. Vinmarkerne strækker sig over 18 hektar, 9 egne og 9 i samarbejde med Kutjevo vingård, i Papuk Nature Park.
Vinmarkerne ligger på Golden Valley-skråningerne, eller som de gamle romere kaldte Vallis Aurea, i en højde på 400 m, med ca. 7 500 planter pr. Hektar. Tæt på området Kaptol, hvorfor vi også kalder vores specielle vinlinie, "Vina Kaptol".
Den årlige produktion er på omkring 130.000 flasker, hvoraf rødvin udgør 50%. I behandling bruger vi mest moderne ruljače, presser, barrique til integreret vinfremstilling og afkølet rustfri ståltanke, som kombineret med de gennemprøvede traditionelle gæring og dyrkning af vin på bærmen (sur lie) i barrique tønder.
I den sidste del af produktion, ældes vinen i en vis periode på flasker for at nå den optimale kvalitet.
Bartolović Merlot rødvin fremstillet af druer med samme navn, lagret i barriere tønder ved sur lie teknologi. Mørkrød farve, raffineret duft af skovfrugt og en fuld og blød smag med en lysbrun kant.
Rødvin produceres på samme måde som hvidvin. For at få en rødvin-farve er det nødvendigt at udvinde tanniner fra druebær skallen i gæringsprocessen. Det er disse tanniner, der gør rødvin til at være en rig kilde til antioxidanter, der omfatter flavonoider og polyphenoler, især resveratrol, som er et aktivt element.
Smage noter:
Vinen har en Dyb Rød farve
bouqueten er tør, varm og krydret vinøs
smagen tør, som ender ud i en behagelig fadpræget smag , som slutter med en mild syre.
I munden har den fin frugt og en passende stringent syre, der gør den alsidig, Et rigtig godt glas Rødvin.

TOMAC CRNI PINOT  2015

TOMAC CRNI PINOT  2015
Tomac Pinot Crni  (Pinot Noir) er lavet af
100% Pinot Noir druer dyrket på Tomac ejendom.  
Pinot noir ('pinot crni') vokser kun på et par udvalgte steder i Kroatien, det vidner om druernes vækst og store fjendtlighed mod upassende territorier.
En af de vinbønder, som ligger pænt fremme i feltet af kroatiske vinproducenter er familien Tomac fra landsbyen Donja Reka
lidt nord for en af områdets lidt større byer Jastrebarsko.
Her er alt helt nyt og fortæller om et vinområde i rivende udvikling.
Tomac og hans familie går tydeligvis direkte efter at producere topvine. Det ses tydeligt både i smag og markedsføring.
Vingårdene Plešivica ligger i et køligt kuperet område omkring
30 minutter kørsel vest for Kroatiens Hovedstad Zagreb.
Tomac Winery.
Familien Tomac har produceret vin i Plešivica i over 200 år.
Med 5,5 hektar vinmarker og en produktion af 40.000 flasker om året er Tomac en relativt lille producent. Deres ambitioner vækker stor respekt og fremmer opmærksomheden.
Traditionelle Oak Casks
Tomac, producerer de fleste af sine vine på traditionel vis,
og bruger kun lokale gærtyper, og vinmarkerne har over
4.000 vinstokke af gamle oprindelige druesorter fra Plešivica vinregionen.
Smage noter:
Denne vin har en teglrød krystalklar farve.
Bouqueten er tør og meget vinøs og behagelig
En lys, blid og burgundisk variant af Pinot. Vinen begynder med aromaer af jordbær og på ganen fører dybere noter af jordisk krydderi, fine kornede tanniner og en renhed af frugt. Fremragende eksempel på Kroatisk Pinot Noir af høj kvalitet.
Et rigtig godt glas rødvin.

BARTOLOVIC CABERNET SAUVIGNON  2015

BARTOLOVIC CABERNET SAUVIGNON  2015
Bartolovićs vingård og vinproduktion ligger i hjertet af den gyldne dal, den middelalderlige by Požega.
Vinmarkerne strækker over 18 hektar, 9 egne og
9 i samarbejde med, Papuk Nature Park, Kutjevo vingård.
Vinmarkerne ligger på Golden Valley-skråningerne, eller som de gamle romere kaldte Vallis Aurea, i en højde på 400 m, med ca. 7 500 planter pr. Hektar. Det er nær Kaptol, hvor vi også kalder vores specielle Vin Linie, "Vina Kaptol".
Årlige produktion er på omkring 130.000 flasker, hvoraf rødvin udgør 50%. I fremstllingen bruges moderne presser, barrique til integreret vinfremstilling og afkølet rustfri ståltanke, som kombineret med de gennemprøvede traditionelle gæring og dyrkning af vin på bærmen (sur lie) i barrique tønder.
I den sidste cyklus af produktionen, er vinen ældet i flasken for at opnå en høj høj kvalitet.
Bartolović Cabernet Sauvignon Rødvin produceret af druesorten Cabernet sauvignon, druesorter fra sten-vinmarker 400 meter over havets overflade. Fremstillet af druer med samme navn, lagret i barriere tønder ved sur lie teknologi. Mørkrød farve, raffineret duft af solbær og en flot stor smag.
Rødvin produceres på samme måde som hvidvin.
For at få en rødvin farve er det nødvendigt at udvinde tanniner fra drue skallen i gæringsprocessen. Det er disse tanniner, der gør rødvin til at være en rig kilde til antioxidanter, især resveratrol, som er et aktivt element. Ej filteret.
Smage noter:
Vinen har en flot intens Dyb Rød farve
bouqueten er fuld af solbær, let krydret med en anelse sødme, varm og krydret vinøs
smagen er solbær, let krydret, som ender ud i en behagelig fadpræget smag, som slutter med en mild syre, der harmonerer godt med den bløde runde smag. Man er ikke i tvivl at her har man en god Cabernet Sauvignon rødvin i glasset. Vinen har lagret 18 måneder på Barrique af Slavonsk egetræ efter sur lie metode og 10 måneder på flaske. Et rigtig godt glas Rødvin.

BARTOLOVIC PINOT CRNI  2012

BARTOLOVIC PINOT CRNI  2012
Bartolovićs vingård og vinproduktion ligger i hjertet af den gyldne dal, den middelalderlige by Požega.
Vinmarkerne strækker over 18 hektar, 9 egne og
9 i samarbejde med, Papuk Nature Park, Kutjevo vingård.
Vinmarkerne ligger på Golden Valley-skråningerne, eller som de gamle romere kaldte Vallis Aurea, i en højde på 400 m, med ca. 7 500 planter pr. Hektar. Det er nær Kaptol, hvorfor vi også kalder vores specielle Vin Linie, "Vina Kaptol".
Årlige produktion er på omkring 130.000 flasker, hvoraf rødvin udgør 50%. I fremstillingen bruges moderne presser, barrique til integreret vinfremstilling og afkølet i rustfri ståltanke, som kombineret med de gennemprøvede traditionelle gæring og dyrkning af vin på bærmen (sur lie) i barrique tønder.
I den sidste del af produktionen, er vinen ældet i flasken for at opnå en høj kvalitet.
Bartolović Pinot Crni, (Pinot Noir) Rødvin produceret af druesorten Pinot Crni, druesorter fra sten-vinmarker 400 meter over havets overflade. Fremstillet af druen med samme navn, lagret i barriere tønder efter sur lie metoden. Ej filteret.
Smage noter:
Vinen har en flot intens dyb mørkerød farve.
Bouqueten er fuld af solbær og skovbær, let krydret.
Smagen er solbær, let krydret, som ender ud i en behagelig fadpræget smag, som slutter med en mild syre der harmonerer godt med den bløde runde smag.
Vinen har lagret 18 måneder på Barrique af Slavonsk egetræ efter sur lie metode og derefter 12 måneder på flaske.
Et rigtig godt glas rødvin.


Matuško DINGAC ROYAL

Mato Violić - Matuško er en af pionererne i Dingač-vinfremstillingen som fremstiller meget specielle vine. Dingač er ikke en almindelig vin, den er blevet et statussymbol baseret på traditionel vinfremstilling i kroatrien. Klima og mikro-placering var udfordrene for at skabe en kvalitetsvin. Druesort Plavac Mali, som i Dalmatien kaldes "Jordens blod", på grund af dets modstand mod tørke og rubinrøde farve, gav sit bedste udtryk i netop Dingač appellationen.


Smage noter:
Det er lavet på specielt udvalgte bær høstet i et meget afgrænset område af Dinagč vinmarker. Vin har en tæt rubinrød farve med en glat olieagtig overflade. Den oprindelige modne frugt blev erstattet af den stærke og koncentrerede duft af kirsebær, blomme og tørrede roser. Aromaer fra brændte trætønder, smeltet over tid med et tykt frugtekstrakt og krydderier, mens alkoholen var skjult i kødfulde harpiksholdige aromaer. På ganen er det sød, blød og smidig kirsebær og tranebærsaft. Det er ekstremt blødt med konstant tilstedeværelse af alkohol, frugt og lidt sødestoffer, hvilket også er årsagen til den velmaskerede alkohol. Sødmen bliver til en bestemt tør og behagelig bitterhed i en ekstra lang finish